lördag 5 oktober 2013

Skrivarhelg

Jag kämpar med ord, med formuleringar, med undertext och symbolik. Varför? Därför att jag inte vet hur jag annars skulle göra.
Utanför fönstren är det mörkt, så där kolsvart som det bara kan bli på Vätö en småregnig oktobernatt. Men det lyser hos grannarna och T har tänt massor av stearinljus.
På en stjärnbelyst terrass i södra Frankrike sitter Cecilila och undrar varför livet måste vara så svårt.
Kom hit tilll Vätö, vill jag ropa till henne, här är enkelt att leva. Här kan du få varma bär med glass. Men Cecilias öde är ett annat ...

4 kommentarer:

Kati sa...

Låter bra. Livet ska inte vara lätt för karaktärerna, ju. Själv sliter jag med en text jag med, så vi sitter i samma båt.

Annika Estassy sa...

Bara att kämpa på! :)

Hanna Lans sa...

Jag måste öva min franska så det innebär att du måste skriva inlägg på franska. (Katis påfund, jag är helt utan skuld.) Hehe, nä, det behöver du inte, men har du något tips på en enkel och kort bok för vuxna som jag kan försöka sätta tänderna i? Är oerhört ringrostig, men mycket motiverad att lära mig franska på nytt!

Annika Estassy sa...

En kvällskurs vore kanske något? Min man sitter långa stunder och lyssnar på RFI via webben för att få in språket. Annars är barn- och ungdomsböcker ett bra sätt att börja på, eller klassiker skrivna på lättläst franska.