fredag 31 januari 2014

Månpocket lanserar SolvikenMånpocket tror på Solviken och det enda som snurrar i min hjärna är följande slinga: Må inte Solviken göra förlaget besviket. Må inte Solviken göra läsarna besvikna. Denna ständiga oro över att vara en besvikelse, över att inte duga, inte hålla måttet - är det en typisk kvinnlig åkomma, tro? Eller oroar sig män på samma sätt?

4 kommentarer:

Manilla sa...

Känner igen det där! En så väldigt onödig åkomma... Ibland tänker jag att det måste finnas en tjusning i den, knuten till ens engagemang men jag vet inte riktigt....
Heja, heja! Kul att det går så bra!

Åsa Hellberg sa...

Jag har nog aldrig oroat mig för att göra ett förlag besviket, jag blir nog mest besviken själv - för egen del - om det inte skulle gå bra.
Så särskilt kvinnligt vet jag inte om det är.

Katinka sa...

Tror att många män känner samma skräck över att inte hålla måttet, inte leva upp till förväntningar. Det gäller nog alla som har höga prestationskrav på sig själva. Antingen får man väl gå i terapi för att bli av med den där piskan, eller också får man inse att man har den att att tacka för en massa saker i livet. Om man nu är tillfreds med det vill säga. Blev lite luddigt det här... ;-)

Annika Estassy sa...

Katinka - du sätter ord på mina känslor! Jag får nog tacka prestationsångesten för mycket, hur konstigt det än låter.