onsdag 5 februari 2014

En bra dag

Idag var en sådan dag när allt kändes möjligt, när den ena pusselbiten efter den andra föll på plats.
Nej, det är inte mitt privatliv jag menar, inte författeriet heller, utan mitt ordinarie jobb. Att vara chef och ledare är att vara cirkusartist. Jag ska kunna jonglera, balansera, tämja, blidka, entusiasmera, trösta, uppmuntra, roa, förhandla, planera och ibland höja rösten och sätta ner foten. Allt inom loppet av en enda arbetsdag. Inte konstigt att jag blir trött ibland. Ofta.
Vad som driver mig? Adrenalinkickarna, glädjen när jag tycker att jag gjort bra ifrån mig, när jag lyckats med något omöjligt, pirret i magen när jag känner att jag är något på spåret, lugnet som infinner sig när mina medarbetare är nöjda.
Min styrka? Min förmåga att snabbt anpassa mig til nya förutsättningar och kunna tänka om och nytt och kreativt. Se lösningar istället för problem och våga. Envisheten.
Personlighetsdrag som jag faktiskt har nytta av även när det kommer till författeriet.
Så ikväll tillåter jag mig att vara nöjd med dagens insats även om pusslet långt ifrån är klart ännu. Imorgon kanske jag förvandlats till en blöt fläck men det tar jag då i så fall.

1 kommentar:

Manilla sa...

Hoppas du tillåter dig att vara nöjd fler kvällar och att du sluppit H2O tillståndet idag;)