torsdag 6 februari 2014

En sann saga

"Ska vi byta böcker med varandra?" mejlade Per J Andersson mig.
"Klart vi ska", svarade jag med vändande post.
Och i dag låg den i brevlådan, New Delhi-Borås, hans alldeles sanna saga om Pradyumna Kumar som föddes fattig och oberörbar i en liten by i Orissa i östra Indien och som förälskade sig i en svensk kvinna och hamnade i Borås. Det roliga är att jag har träffat Pradyumma Kumar i verkligheten, via Studieförbundet Vuxenskolan Sjuhärad. Och Per J Andersson träffade jag när Månpocket bjöd in till frukost i höstas.
Nog är väl livets vägar outgrundliga ibland?

1 kommentar:

Katinka sa...

Den historien har jag också läst, i någon veckotidning tror jag. En fantastisk berättelse om kärlekens makt, säkert en spännande och berörande bok.
Vilket fint omslag! Blir otroligt sugen på att läsa. Något med färgerna och ljuset, ja hela miljön också förstås. Har du varit mycket inblandad själv i omslagsmakeriet?