onsdag 26 februari 2014

Handvärk

Arbetsdagen avslutades med en visning. Vuxenskolan i Stockholm letar nämligen efter nya lokaler och styrelsen har gett mig i uppdrag att hitta dem. Säga vad man vill om mitt jobb men tråkigt är det väldigt sällan.
Och nu vet jag varför jag har ont i händerna, inte bara den högra alltså; jag knyter dem när jag sover. Viker in tummarna och knyter till så hårt att jag nästan krossar dem. Hur sunt är det? Nej, just det.
I min tredje bok kommer en av mina romanfigurer, Louise heter hon just nu, att göra precis detta, knyta händerna så det gör ont. Också hon är lite stressad nämligen, men av helt andra orsaker ...
Längtan efter att skriva igen, att berätta om Louises öde och äventyr, växer sig allt starkare. Bara det blir april och bara mina händer pallar trycket, sätter jag igång!

6 kommentarer:

Manilla sa...

Usch och fy, det låter INTE bra!!
Tänkte föreslå tre djupa andetag... men ändrar mig. Föreslår tio djupa andetag, en promenad och en stor kopp te.

Åsa Hellberg sa...

Det där med händer ... I morse bände jag upp mina.

Annika Estassy sa...

En promenad och en kopp te blev det men jag undrar om inte också allt skrivande spelar roll. Eller så är det åldern. Eller allt sammantaget. Hoppas att den nya kosten hjälper dina händer, Åsa!

Manilla sa...

Bra där!!! Skrivandet gör nog sitt också. Lider själv av ömmande handleder och lätt värkande fingrar vilket jag skyller mitt skrivande på. Denna vintern går det inte att lägga skulden på kylan direkt...

tankar från mitt fönster sa...

Ta mikropauser. Då jobbar man mycket mer effektivt sedan! Värk är inte roligt.
trevlig helg
!

Annika Estassy sa...

Bra tips, tack Ulla och en trevlig helg till dig med.