måndag 3 februari 2014

Solviken peakar och mitt kreditkort är kapat

Det är tur att kreditkortsföretagen har varningssystem som larmar vid konstiga transaktioner. Idag upptäckte Visa att mitt kreditkort kapats, men tji fick den som trodde att den kunde handla upp 10.000 kr på någon konstig utländsk sajt. Köpet stoppades och kortet spärrades. Det lärde mig att vara än mer försiktig med mitt kort, att aldrig någonsin lämna det ifrån mig, och att spärra det för internet- och utlandsköp när jag inte använder det.

4 kommentarer:

Manilla sa...

Hurra för Solviken!! Tioitopp är nära!!!! Nu får du börja fundera på hur du ska fira:)
Och Fy, hoppas de kan lokalisera skurkarna och sätta dit dem.

Åsa Hellberg sa...

Tjoho!

Hur blev det kapat, vet du det?

Annika Estassy sa...

Ingen aning om hur det gick till, men förmodligen på någon restaurang, det är bara då som man ibland tvingas lämna kortet ifrån sig. Dock har jag bara varit på välrenommerade ställen så där ser man att det går inte att lita på dem heller.
Solviken på 10 i topp? Nja, jag tror att konkurrensen är för tuff där uppe. Men jag är glad ändå, jag! :)

Ebba Range sa...

Heja Solviken!

Jag fick mitt kort kapat på NK:s blommor för en del år sedan - jag köpte en slags blomgrej som var gjord enbart till mig att ha på ena axeln.
Jag släppte inte kortet en enda tusendels sekund så det blev väl 'skimmat' eller vad det heter. Stämningen när jag skulle betala var liite spokie.