lördag 15 mars 2014

Är lite svag för filmer om manlig vänskap

Jag vet inte varför men jag är oerhört svag för filmer som skildrar manlig vänskap. Kan faktiskt bli mer gripen av dem än av kärleksdramer. Måste nog ta mig en funderare på varför det förhåller sig på det viset ...
Det är inte ofta jag tittar på tv men ikväll gjorde jag det och såg äntligen en film som jag missade när den gick på bio: The Bucket List.
Älskade den.
Jack Nicholson och Morgan Freeman är givetvis strålande och dialogerna ... åh, dialogerna ... Är det något amerikanarna kan så är det just att skriva dialoger. I denna film är de vassa, ironiska och kloka. Ibland på gränsen till klyschiga men det gör inget, jag köper det ändå.
Andra amerikanska filmer om manlig vänskap som jag kommer på utan att behöva tänka är Den Gröna Milen och Nyckeln till frihet. Fler tips?

6 kommentarer:

Manilla sa...

"En dag i livet" och "en oväntad vänskap" dök upp iin hjärna.

Manilla sa...

ps: Du borde åka till Stadsteatern i Skärholmen och se "En världsomsegling under haven" Ett mästervärk! Där har du manlig vänskap!! Kolla länken för mer info och läs inspirationsmaterialet för att lockas ännu mer;) Och om inte det hjälper, så ringer du mig så övertalar jag dig att åka dit! Avstå inte bara för att det är en föreställning från 8 år! DEN ÄR FANTASTISK!!
http://kulturhusetstadsteatern.se/Skarholmen/Evenemang/En-varldsomsegling-under-haven/

Åsa Hellberg sa...

Ja, det är en underbar film!

Annika Estassy sa...

Älskar också En oväntad vänskap. En dag i livet har jag inte sett - tack för tipset.
Spännande med Skärholmen - ska kolla upp det. Hoppas pjäsen spelas ett tag till, för som mitt liv ser ut just nu ...

Manilla sa...

Spelas till mitten av maj om jag minns rätt:)

Karin sa...

Bra filmtips – tack! Precis vad jag behöver nu när influensan backat såpass att jag kan ta mig till en närbelägen videobutik (nix, inga filkanaler i detta hus!)