torsdag 17 april 2014

En liten kärleksförklaring

Akademibokhandeln i Sollentuna
Igår var jag in på en Pocket Shop för att köpa Donna Tartts nyligen Pulitzerprisade roman Steglitsan. Jag småpratade med expediten en stund, om Donna och om litteratur, och vågade till slut berätta att det är jag som skrivit Solviken. Jag vet - det är fånigt - men jag har varit feg när det gäller att presentera mig för bokhandlarna. Helt ologiskt. Är det något som jag inte räds för så är det ju att prata om mig själv och mitt skrivande. Jag är i det närmaste osunt förtjust i att göra just det.
Expediten blev glatt överraskad och sa att det skulle jag veta att min bok sålde väldigt bra. Jag skuttade ut ur butiken.
Idag var vi på Akademibokhandeln i Sollentuna och jag upprepade proceduren. Återigen möttes jag av ett stort leende: "Såg du att jag precis sålde din bok till en kund?" frågade expediten och undrade sedan om jag tyckte att de skyltat upp Solviken fint.
Jo, det tycker jag nog att de gjort ... Och snart kommer Croissants till frukost.
Alltså - bokhandlare och bibliotekarie - jag älskar dem. Och så mina läsare förstås.

3 kommentarer:

Manilla sa...

Grymt!! Heja dig! Min erfarenhet är att bokhandlare gillar möten med författare. Jag och min vän som är barnboksförfattare och illustratör har haft flera positiva samtal i bokaffärer. Så kör på:)

Annika Estassy sa...

Härligt att höra - jag kör på! :)

Åsa Hellberg sa...

Hurra!!! Jag har bara mött ett surkart när jag har presenterat mig, alla andra har varit supertrevliga.