torsdag 1 maj 2014

En hög med croissanter

Första maj till trots, hade butikerna i Stockholm öppet idag. Vi åkte in och gjorde som vi brukar - gick runt mellan boklådorna och letade efter mina böcker. Och vet ni vad? De fanns nästan överallt! Ibland bara Solviken ännuibland både den och Croissants.
Kändes gott i hjärteroten.
På de ställen där personalen såg ut att ha tid gick jag fram och presenterade mig. Min nya grej, ni vet. Att våga kliva fram och säga "Hej, jag heter Annika och det är jag som skrivit båda dessa böcker." Men jag måste sansa mig en smula så att inte bokhandlarna börjar skicka röksignaler och varna varandra för den där galna kvinnan som nödvändigtvis måste ta alla i hand ...

6 kommentarer:

Edgrenskan sa...

Hej, vad modigt! Jag gjorde det en gång, Akademibokhandeln i Stockholm, och personen såg mest likgiltig ut...så jag skyndade mig ut därifrån. Trodde nämligen att de skulle uppskatta ett spontanbesök av författaren men icke.

Annika Estassy sa...

Men så tråkigt, Maria! Du måste ha haft otur - ge det en ny chans.

Manilla sa...

Heja dig. Om de börjar kalla dig galen och skicka röksignaler så är du ju i alla fall artig som tar i hand! Du tar det liksom på kommando som Pippi Långstrump (2.30 min in ;)) https://www.youtube.com/watch?v=o41DIiMS2a4

Annika Estassy sa...

Underbart, Manilla! :D

Nina sa...

Ha, ha! Jag tycker det låter härligt. Och om man jobbar med att sälja böcker - då borde man väl tycka det är spännande med människan bakom boken?

Annika Estassy sa...

Precis så tänker jag men det finns tydligen undantag.