lördag 3 maj 2014

Hus och deras berättelser


Nej, detta är ingen alpstuga utan restaurang Backstugan i kvarteret där vi bor. Jag blir lika glad varje gång jag går förbi och ser hur den blickar ner på oss. Det vilar något trivsamt över Backstugan. Kanske gömmer den en berättelse? Vilken skulle det i så fall vara? Hus och vad de gör oss människor ... Jag märker att det är ett tema som jag gärna återkommer till.

2 kommentarer:

Susanne Olars sa...

Milda makter så sant! Jag misstänker ibland att jag har nån liten mani som gör att jag dras till hus. Ruckel eller slott har ingen betydelse, det är känslan som är viktig. Oj vad historier som kan väckas i huvudet bara vid åsynen av en viss byggnad. Och jag håller med, huset på din bild skulle jag också titta en extra gång på om jag gick förbi! :-)

Annika Estassy sa...

Hus kan vara en metafor för så mycket annat. Och det finns nog en anledning till varför spöken trivs i hus och inte i ... bilar, till exempel. :)