fredag 20 juni 2014

Bara regnet håller sig borta

Vi är på Vätö, det är midsommaraftonsmorgon och det regnar inte. Däremot blåser nordan och klänningen jag tog med mig utifallatt kommer att få ligga kvar i väskan. Det gör inget, bara det inte regnar. Samtliga tre vädersajter jag surfat in på ger samma prognos: uppsprickande lagom till lunch.
Jag skulle vilja vara en sån som slängde sig med klyschor à la Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder, men jag är och förblir en vädernörd. Det kan bero på mina bondska rötter och på åratal av trädgårdsodling.
Midsommar firas i år tillsammans med båda mina barn samt en god vän och hans lilla dotter. Kylskåpet är fullt, buskrosorna doftar och pionerna visar färg. Dessutom har snickaren, precis som lovat, bytt ut den ruttna altanstolpen. Allt är med andra ord som gjort för en fin helg.
Bara regnet håller sig borta ...

1 kommentar:

Manilla sa...

Glad midsommar!