måndag 29 december 2014

En inte helt vanlig måndag

Det är isande vackert ute, även jag som annars ogillar vintern måste faktiskt erkänna det och jag älskar att vara ledig tillsammans med T. Idag har vi promenerat långt, ätit sillunch och donat och fixat med saker som behövde donas och fixas med. Tack vare elementen och ett idogt eldande i kaminen är stugan ordentligt uppvärmd nu och vi har skalat av oss ett av tre lager kläder. I den här takten ryker nog ett lager till strax.Mitt manus (det jag skrivit hittills alltså) är genomläst. Jag behöver komplettera och fördjupa ett antal scener men i det stora hela fungerar historien. Nu återstår endast att skriva färdigt vilket kommer att ta mig resten av vintern ... Kompletteringarna får vänta tills råmanuset är klart och första redigeringsvändan tar vid. Först när hela berättelsen är på plats kan jag slappna av och ägna mig åt finliret. Där ingår att leka med språket, vrida och vända på orden och se till att utrymmet mellan raderna fylls med osynligt innehåll.

Inga kommentarer: