lördag 27 december 2014

Jullov


Minus tio och isen har lagt sig över Råstasjön. Vilken skillnad mot för bara en vecka sedan! Inte mycket snö har fallit men det lilla som ligger knarrar trevligt när vi tar våra dagliga promenader. Sex kilometer i rask takt känns i såväl rumpa som lår vill jag lova, i varje fall mina.
I dag har vi dessutom ägnat fyra timmar åt att rensa källaren från all sköns bråte. Vi delade upp förrådets hela innehåll i tre: Spara/Myrorna/Slänga. Jag är glad att barnen var hemma och hjälpte till; effektivt och mycket roligare. Egentligen borde vi göra det till en tradition, att inför varje nyårsafton rensa i såväl förråd som garderober, se till att bli av med en massa barlast. Ett av mina nyårslöften blir att aldrig skaffa mer än vad jag behöver och att en ny sak in i hemmet innebär att en annan åker ut.
Vi flyttar till vår nya lägenhet i början av februari och har ännu en utmaning som väntar: bokhyllorna. Fem stycken ska bli till två. I första hand ryker gamla pocket- och fackböcker.
Men vi skjuter på det obehagliga en stund och tar det nästa år istället, när helgerna är över. För i morgon får sonen lägenheten för sig själv - T och jag drar iväg till Vätö. Då ska det äntligen, äntligen bli skriva av.
Jag älskar att ha jullov!

Inga kommentarer: