lördag 14 februari 2015

Förrådsröjning

Förråd. Varför i hela friden ska man ha förråd? 
När jag efter 18 år som husägare flyttade till lägenhet hade vi ett stort garage samt en vind att tömma. Lägenhet 1 hade ett förråd som jag såg till att fylla till bredden.
Sex år senare flyttade vi till lägenhet 2 och fick ett hälften så stort förråd. Vi slängde och skänkte bort massor (det där med att lägga ut saker på Blocket har jag aldrig orkat med).
Så gick fyra år och det var dags för lägenhet 3 med ett källarförråd hälften så stort som det förra. Dags att rensa alltså. Igen. Vi började redan i julas och avslutade jobbet idag. Myrorna tog mycket, återvinning tog det som Myrorna inte ville ha och vårt nya förråd fylldes till bredden med sånt som jag inte kan skiljas från utan ångest. Barnens favoritböcker till exempel. Lego och andra leksaker. Bra-att-ha-prylar ...
Det tog hela dagen och halva kvällen och kostade en förmögenhet i skåpbilshyra men nu är vi klara.
På måndag ska de nya ägarna få sina nycklar. En epok går i graven. Adjö Filmstaden, goddag Djurgårdsstaden.

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Hos mig (också nyare lägenhet) finns ett pyttelitet förrådsrum i lägenheten, det är allt. Det bästa med det är förstås att det inte längre går att spara på en massa grejer, vilket jag nog är glad för om jag någonsin flyttar igen:)

Annika Estassy sa...

Dessa små förråd ... Men dottern har ett stort vindsförråd (äldre hus) så jag tror att jag ska frakta över några kartonger. :)