tisdag 30 juni 2015

Nedräkningen har börjat

Det sägs att högsommarvärmen är på väg och att den anländer till Stockholmstrakten på torsdag för att stanna ett tag. Det låter bra, min semester börjar på lördag.

Jag gillar värme. I vår franska by är det också varmt just nu och dit ska vi om ett par veckor. Maken och jag har hyrt in oss i en liten lägenhet hos våra blivande grannar och ska njuta av exakt samma utsikt som den huset vi ska bygga får. Grannarna mejlar att en välkyld flaska av det lokala vinet Banyuls väntar på oss. Vi stannar tre veckor medan barnen håller ställningarna hemmavid och tar över bil, stuga och lägenhet.

Men innan dess väntar sköna dagar på Vätö. Planen är att ägna dem åt att läsa (min bokhög är underbart stor), gå på långpromenader, skissa på Manus 4, bada och pyssla med täppan (jag kommer förmodligen att lägga ut massor av rosbilder, jag ÄLSKAR rosor). Ingenting annat vill jag göra om jag slipper, såvida det inte är skrivrelaterat förstås.

3 kommentarer:

Annika Bengtsson sa...

Det låter underbart. Sedan jag slutade vara anställd saknar jag semester. Jag kan ta fritt nästan när jag vill men är aldrig riktigt ledig. Fast jag jobbar på det!

Annika Estassy sa...

Maken brukar säga att det han saknade när han var egenföretagare var fredagseftermiddagarna och sommarsemestern så jag förstår vad du menar! Och din bok ligger i bokhögen ... :)

Åsa Hellberg sa...

Härligt!