onsdag 26 augusti 2015

Det som inte dödar oss - en dag kvar.

Det har skrivits spaltmetrar om morgondagens stora mediahändelse, den största boklanseringen i Sverige någonsin: Det som inte dödar oss av David Lagercrantz. Jag tänker inte ge mig in i debatten huruvida det var rätt eller inte att skriva en fortsättning på Millenium-trilogin av Stieg Larsson. Dels är jag inte alls insatt, känner endast till det som media väljer att förmedla, dels är boken ett faktum och det är upp till var och en att välja om den vill läsa den eller inte.
Jag vill det.
Och inte bara det, jag avser att hänga på låset hos närmaste bokhandel och köpa boken så fort den släpps. Jag är nämligen jättenyfiken på vad Lagercrantz har åtstadkommit med Stieg Larssons berättelse och karaktärer. Dessutom tycker jag att det är superhäftigt att en bokrelease kan få världens media att gå i spinn så totalt. Jag menar - en BOK!
Hittade en intressant artikel i tidningen Vi om David Lagercrantz.
I morgon smäller det ...

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Och så kommer du ut på samma förlag, då ska man nog också passa sig för vad man säger :)

Fast det ska man nog ändå, när man är etablerad. Det är inte vi författare som ska recensera andra som skriver, tänker jag.
(Ändå kommer säkert det att ske, eftersom personliga åsikter ju oftast har en önskan om att komma ut även när de inte borde)

Jag tycker också att hajpen är skitrolig. Jag undrar om Davis Lagectrantz förstod det när han skrev på det här avtalet:)

Annika Estassy sa...

Enig med dig! Och jag hoppas att David Lagercrantz ska orka med trycket.