tisdag 15 september 2015

Bananflugorna anfaller

Tidpunkten mellan sommar och höst är deras bäst tid och plötsligt finns de överallt. Bananflugorna. Från noll till en miljon på ett par dagar och vi har ingen aning om varifrån de kan ha kommit. Kanske från frukten som vi köper varje vecka. Nej, det är inte hemmet de invaderat som tur är utan jobbet.
Jag har läst på om bananflugorna men trots att jag vet att de är helt ofarliga vill varken jag eller mina medarbetare dela arbetsplats med dem. Vinäger, honung och diskmedel ska enligt nätet vara det bästa sättet att döda dem på men jag kan tipsa om ett ännu bättre: öl, honung och diskmedel. De älskar blandningen och drunknar direkt. Nykteristerna fångar vi upp med dammsugaren.

2 kommentarer:

Emmelie sa...

De har invaderat vårt hem också, har provat med vinäger, honung och diskmedel men ikväll blir det ölblandningen. Tack för tips.

Annika Estassy sa...

Använd en vit skål med branta sidor. Lycka till! :)