söndag 11 oktober 2015

Kristina från Duvemåla

I flera år hade jag hört T beklaga sig över att han aldrig gick och såg Björn & Bennys musikal Kristina från Duvemåla när det begav sig. Därför fick han i julas biljetter till nypremiären på Cirkus. Igår kväll var det dags att bänka sig. Och visst är det en fantastisk musikal med otroligt bra musik. Och visst var artisterna fantastiska de också, fina röster och inte en ton fel. Men scenografin var sådär avskalad och modern som den ofta är nuförtiden och det retar mig. Jag vill ha kulisser, många scenbyten och en massa rekvisita. Kanske är jag gammaldags. Publiken gav föreställningen stående ovationer så förmodligen är jag det. Men en sak är säker - Vilhelm Moberg kunde sin dramaturgi. Herregud vilken berättelse detta är! Den innehåller precis allt.

1 kommentar:

Åsa Hellberg sa...

Jag är likadan. Vill ha mycket scen!