onsdag 28 oktober 2015

Manusläsning

Resan har börjat - vart är vi på väg?
Min kära förläggare Gunilla tycker inte att jag ska stressa ihjäl mig, det finns tydligen ingen anledning, vi har gott om tid. Jag hinner alltså läsa igenom manuset efter att jag nu lagt in alla ändringarna. Puh!
Så jag ägnar kvällarna åt att läsa det som ska bli min tredje bok. Exakt när den släpps vet jag inte ännu, bara att den tillhör sommarens utgivningslista.

När jag läser igenom texten slår det mig hur viktigt det är att läsaren rätt så snabbt förstår vad det är för berättelse den ska få sig serverad: temat, utmaningarna och huvudpersonerna. I Alla dessa hemligheter tar det ungefär sex boksidor.
Givetvis har alla romaner sin egen rytm men skriver man underhållningslitteratur, vilket jag gör, tror jag att det är bra att vara tydlig med vad det är för spännande resa som läsaren just påbörjat.

2 kommentarer:

Anonym sa...

De första två böckerna har varit fantastiska
Längtar efter trean
Karins

Annika Estassy sa...

Underbart att få höra, tack så mycket,Karins!