lördag 7 november 2015

En dag i ätandets tecken.

Det regnade idag! Inte särskilt mycket och inte särskilt länge men ändå. Jag minns inte ens när det regnade senast men det var för länge sedan, 6-7 veckor eller så.
Vi passade på att ha en lugn morgon hemmavid. Äta god frukost, läsa, dricka te ... Men vi har städat också, bytt sängkläder och tvättat. Sedan drog regnet vidare och vi gick ner till stan för att brunscha. Jag hade bestämt mig för att äta nyttigt men så såg jag efterrättsbordet ... Det gick inte att motstå, jag ville det inte heller. Vi bestämde oss för att sona matorgien med att promenera hem. Men hur det nu var fick jag syn på en supersnygg jacka till T som han - under av alla under - också tyckte om och köpte. Hans gamla höll på att falla i bitar och jag har tjatat i flera år på att han måste köpa sig en ny men icke, han gillade den han haft eftersom den hade ... muddar! Den mannen kan vara envisare än synden.
Jackan var tung så vi tog bussen hem. Nu har vi ägnat några timmar åt att smälta maten och ska strax ut igen för att äta middag tillsammans med goda vänner.
I morgon ska jag fasta.

Inga kommentarer: