lördag 14 november 2015

Feelgood som motgift

En godhjärtad och fin film,
precis det motgift jag behövde.
Hela morgonen och förmiddagen har jag suttit framför teven och följt nyhetsrapporteringarna från Paris, allt mer bedrövad. Sedan gick jag på bio och såg en feelgood rulle, som motgift.
Detta med identitet är en märklig sak. Även om jag har dubbla medborgarskap är Sverige det land där jag tillbringat i stort sett hela mitt liv. Ändå går mina franska ränder aldrig ur, de förstärks ju äldre jag blir.
En dag som denna känner jag mig mer fransk än någonsin. Jag är bedrövad över det som hände i Paris i natt men jag är också heligt förbannad. Jag tror inte att bara vi är snälla och kärleksfulla så kommer det onda att gå över av sig själv, sådan ser inte världen ut tyvärr.
Däremot tror jag på frihet, jämlikhet och broderskap. Fortfarande.

Inga kommentarer: