torsdag 31 december 2015

Mitt 2015

Så fort ett år kan gå! 2015 drar snart sin sista suck och 2016 står i farstun och trampar, ivrig att få komma in. För mig personligen har 2015 varit ett intensivt men i huvudsak fint år. För många andra - inte riktigt lika fint. Flyktingkriser, attentater, krig, naturkatastrofer, politisk instabilitet, ökad främlingsfientlighet ... Tidningsgrubrikerna har varit feta och svarta och jag har många gånger haft lust att dra mig undan världen, inte orkat med allt elände. Men det har jag inte gjort utan istället, tack vare Vuxenskolan, bidragit till att göra världen lite lite bättre. Nu är året strax slut och jag hoppas innerligt att 2016 blir fredligare och lugnare.
Här kommer en bildkavalkad som sammanfattar mitt 2015:

Januari
 
Året började grönt och skönt och vi ägnade månaden åt att flyttpacka.
Efter tio år var det dags att lämna Filmstaden. Vemodigt men också spännande. Vinsten som blev efter försäljningen ska investeras i Frankrike. Hurra!

Februari
Den 5:e februari gick flyttlassen till en hyresrätt i Norra Djurgårdsstaden och vi slet som djur för att komma i ordning så fort som möjligt. Jag tog en paus med skrivandet och lovade mig själv att inte flytta igen i första taget ...
Croissants till frukost kom ut som  pocket. Hurra!

Mars
Även mars ägnades åt att komma i ordning i vår nya lägenhet. Vi tapetserade, fixade med persienner och hissgardiner, ordnade med belysning och tavlor. Puh!
Denna månad insåg jag även vad som skavde i manus 3 och kom på en lösning. Alla dessa hemligheter var född. Hurra!

April
I april kom våren. Våra Vätöhelger började igen och jag fick äntligen tid att skriva. Arbetet med  Alla dessa hemligheter, fortsatte och jag hade god styrfart. Hurra!

Maj
 
Två fantastiska saker hände i maj: äntligen fick vi vårt franska bygglov och jag blev klar med råmanuset till Alla dessa hemligheter.  Hurra!

Juni
 
Försommar och allting var ljuvligt. Jag mejlade över Alla dessa hemligheter till min agent och väntade på hennes reaktion. Hiss eller diss? Den kom en vecka senare: "Det här manuset kan jag placera var du vill." Hurra!

Juli
Äntligen semester! Vi började och avslutade den på Vätö och däremellan var vi i vår franska by. Men precis innan jag försvann in i semesterbubblan fick jag besked av min agent att det enda förlaget som hon skickat mitt manus till (mitt förstahandsval), ville träffa mig. Fredag den 3 juli tog publicistiska chefen och jag i hand - Alla dessa hemligheter hade hittat hem. Hurra!

Augusti
 
Tillbaka på jobbet efter en fantastisk semester och det blev officiellt att Alla dessa hemligheter skulle ges ut av Norstedts sommaren  2016. Hurra!

September
Min förläggare återkom med synpunkter på manuset och det blev dags att börja redigera på allvar.
 Det finns två saker som alltid inträffar i september: min födelsedag och bokmässan och de brukar sammanfalla. Så även 2015. Födelsedagskvällen tillbringades på Norstedts förlagsmiddag. Hurra!

Oktober
Jag fortsatte med redigeringen. På jobbet var det full fart. En massa möten och så en konferens i Barcelona. Vi satt instängda i en källarlokal hela dagarna men jag passade på att smita ner till havet tidiga morgnar och kvällar. Hurra!

November
Mitt redigerade manus skickades tillbaka till förlaget och jag kunde pusta ut.
Offerterna för vårt franska hus trillade in och vi insåg att bygget skulle bli dyrare än vi tänkt oss. Vi bestämde oss för att flytta till ett billigare boende och innan vi visste ordet av hade vi köpt en lägenhet i Norrtälje med inflytt 2017. Hurra!

December
Jag kommer att minnas december 2015 som månaden då vi inte orkade fira vare sig advent, Lucia eller jul. Men det blev en bra månad ändå. Eller kanske därför?
Min förläggare var mer än nöjd med resultatet av min första redigeringsomgång.
Nu är det nyårsafton och vi ska fira den på ett pensionat i Norrtälje. Femrätters  middag och lugn och ro. Hurra!

3 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Granparken? Där är det riktigt mysigt. Ett rikigt gott nytt år önskar jag dig Annika, må allt gå din väg!

Annika Estassy sa...

Granparken var det!
Ett gott nytt år till dig med och lycka till med politiken! :)

Anonym sa...

Vilken fantastisk sammanfattning 😄 på ditt år 🔔