måndag 28 december 2015

Nästan vardag

Julhelgen är över. Vi har gjort sånt som vi alltid gör men även sånt som vi aldrig gjort. Som att gå ut på krogen och äta tillsammans med son och dotter på julaftonskvällen, som att laga hamburgare på juldagen och gå på en sen kvällsbio, som att läsa och lyssna på musik istället för att titta på teve, som att äta kalkon och lingonkaka hos T:s släktingar som han inte träffat på trettio år.

Julhelgen är över och jag sitter i min fåtölj, lite trött eftersom snöplogen väckte mig i natt (vi sover alltid med fönstret på glänt). Den väckte till och med T vilket säger en hel del om oväsendet som den förde. Men nu är det förmiddag och solen strålar från en vinterblå himmel. Jag har dammsugit, tvättat, bäddat, plockat undan i köket, kollat jobbmejlen och konterat fakturor. Strax ska jag tvinga sonen att följa med på en promenad ner till stan och titta på datorer. Jag behöver en ny laptop nämligen, en smidig en som är skön att skriva på och lätt att bära med sig överallt. PC eller Mac - det är frågan. Tanken är att jag ska skriva mitt nästa mästerverk på den ...

Julhelgen är över och vardagen nästan tillbaka.

Inga kommentarer: