onsdag 3 februari 2016

Akrodermatit?

"Speciellt hos äldre kvinnor kan permanenta hudförändringar utvecklas i närheten av det ställe som fästingen bet. Förändringarna visar sig som svullnader och en blå- eller rödfärgad missfärgning i huden. Det går ofta flera år mellan fästingens bett och att detta fenomen, som kallas akrodermatit, visar sig."

Jag är verkligen inte någon hypokondriker men det skulle inte förvåna mig om mina svullna fingrar och den märkliga rodnaden som sprider sig på vänstra handen betyder att jag fått Akrodermatit, en form av Borelia som kan uppstå ända upp till 36 månader efter ett fästingbett. Symptomen stämmer på pricken, utseendet på den sjuka handen likaså. Bara för mig att bege mig till vårdcentralen alltså. Samt inse att jag blivit en "äldre" kvinna ...

1 kommentar:

Åsa Hellberg sa...

Du har mina sympatier!
/Annan äldre kvinna