måndag 1 februari 2016

Tålamod och hårt arbete

Tålamod är en dygd och tålamod måste en författare, precis som en trädgårdsmästare, ha massor av.
Tålamod och hårt arbete är vad som krävs för att få till en bok. För allt med en boks skapelse tar tid, måste ta tid.
Att skriva berättelsen, att redigera den, att vänta på att förlaget ska läsa och återkomma med synpunkter, att redigera igen, att korrläsa en och två och tre gånger.
Att omslaget och PR-texterna ska bli klara. Att vänta på att tryckeriet ska göra sitt, att boken ska komma ut i bokhandeln, att läsarna ska upptäcka den ...
En lång process och då har jag inte räknat med den väntan som det innebär att inte redan ha ett förlag och vilja ha ett, att skicka runt sitt manus och vänta på besked. Nåväl, det sista slipper jag men inte resten. Just nu väntar jag på att få sätta mig med min redaktör och få hennes förslag på förbättringar. Det ska vi göra om exakt en vecka och jag både längtar och bävar.

5 kommentarer:

Pernilla sa...

Åhhhh! Vill också!!

Annika Estassy sa...

Kämpa, Pernilla!

Åsa Hellberg sa...

Iiiiii.

Jag har precis slutkorrat och är klar. Hurra. Men det är alltid några vändor innan dess.

Evas blogg sa...

Ja det där med att skicka in till förlag och sen vänta på svar, det är en plåga. Att sedan få brevet där det står: mycket välskrivet och intressant men....det kan göra en beklämd. Man ger upp en smula. Nog är det hårt arbete med att skriva en bok. Jag har följt vår äldstas bokprocess de senaste åren. Nu är boken utgiven men som hon har slitit med den. Hon jobbar, precis som du, heltid och jag beundrar er som fixar att skriva en bok på de premisserna.

Annika Estassy sa...

Ja, det är ett slit men ett slit jag inte skulle vilja vara förutan. Gratulera Elin för de fina recensionerna för hennes senaste bok! Jag antar att du är en mycket stolt mamma. :)