fredag 18 mars 2016

Mitt sjunde sinne

Jag tog fel på tiden i morse när jag skulle till ett möte, kom en timme för tidigt. Nåväl, ingen skada skedd, jag satte mig på ett café, beställde en cappuccino och plockade fram boken jag läser just nu. En lyxig stund som jag försökte att inte ha dåligt samvete för.
Caféet ligger på Norrtullsgatan och är ett sånt där gammaldags fik. Ingen kedja, inget färdigt koncept. Personligt, med traditionella bakverk och en bestämd men trevlig herre bakom disken.
Möjligen slank en milanostång ner ...
Det tog inte lång stund förrän jag började fantisera om allt som skulle kunna inträffa på ett liknande café. Sedan jag blev författare är det som om jag utvecklat ett sjunde sinne: författarsinnet, det som ser och hör berättelser lite varstans.
Ett mycket trevligt sinne.

3 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Varför skulle du ha dåligt samvete?

Annika Estassy sa...

Därför att jag har en Luther sittande på axeln ...

Åsa Hellberg sa...

Knäppis!