söndag 27 mars 2016

Superlugn påskdag

T är jätteförkyld, sådär som bara han kan bli, en förkylning som kom från ingenstans. Men han är tapper, beklagar sig inte ett dugg utan följde med när jag ville ut och gå (en lång promenad men i maklig takt) och orkade duka upp en fin påsklunch åt oss. Men sedan skickade jag honom till sängs och tillbringade eftermiddagen med Carola Hansson och hennes Augustprisnominerade Masja. En roman som tar tid att läsa. Annorlunda och fascinerande. Vore den film skulle jag beskriva den som en dramadokumentär. Var det så Carola tänkte när hon skrev den? Det blir en av mina frågor när jag träffar henne den 7 april för att tala om boken.
Det har blåst idag, blåst rejält. Isen längre ner i sundet har gett upp och driver norrut. Stora flak flyter förbi. Symboliskt - ut med vintern, in med våren. På Vätö är det naturen och elementen som regerar, inte människorna.

Inga kommentarer: