torsdag 15 september 2016

Tankeknuta

Vilken fantastisk septembermånad vi har! Solig och varm och jag kan fortfarande gå barbent. Tack, tack, tack!
Jag jobbade hemifrån idag. Om möjligt gör jag det en dag i veckan och passar då på att bli klar med protokoll, rapporter, löner eller annat som kräver koncentration. Idag hade jag sällskap av T. Han satt i köket och jobbade och jag i vardagsrummet. Funkade fint fint. På lunchen promenerade vi bort till Landkrabban och åt diverse plock från deras nyttobuffé. Sedan tillbaka för att fortsätta jobba även om jag hellre hade satt mig med en bok på en bänk någonstans och njutit av det vackra vädret.
Ikväll borde jag skriva på mitt manus men jag har kommit till en scen som jag måste fundera över. Det är som en tankeknuta som behöver lösas upp. Men det är okej, att skriva är också att tänka. Eller för att citera Fredrik Backman:

Min vän och kontorskollega N brukar, när han hittar en text som han verkligen tycker om, berömma författaren genom att säga: ”Hen är inte bara bra på att skriva, utan även på att tänka”. Jag jobbar på båda delar. Man kan inte berätta historier om man inte jobbar, jobbar, jobbar på båda delar.

Läs här Fredrik Backmans sköna inlägg om hur hans skrivprocess ser ut.

Inga kommentarer: