torsdag 1 september 2016

Trivs med livet

I morgon är jag ledig - hurra! På schemat står frisörbesök och beställning av nya glasögon, långpromenad, utomhuslunch och Manus 4. Jag tror att det blir en bra dag.
Manus 4 närmar sig 30.000 ord och jag är förvånad över att arbetet flyter på så bra som det gör. Inte snabbt, eftersom jag inte kan skriva snabbt, utan lugnt och stadigt.

Överhuvudtaget känns tillvaron - trots att jag blivit långpendlare och jobbar lika mycket som vanligt - lugnare än på länge. Kanske för att mammas sjudom förra året tärde mer än jag var medveten om, kanske för att jag lärt mig att tacka nej, kanske för att vi trivs så bra med att bo Norrtälje, kanske för att jag slipper sömnlösa nätter.
Jag trivs med livet helt enkelt.

Lunchade med Eja idag, förlagschef på En bok för alla, för att förbereda seminariet om läsfrämjande som jag ska moderera på bokmässan. Ser verkligen fram emot att åka till Göteborg snart. Jag har inte behövt ordna någonting själv. Varken program, hotell eller resa, Norstedts har tagit hand om allt. För någon som är van vid att ratta det mesta på egen hand, känns det både ovant och lyxigt.