onsdag 9 november 2016

Kalla vindar

Så kom då snön - i form av en ordentlig snökanon över bl a Stockholm och Roslagen. Lagom tills jag skulle åka in till jobbet hade SL ställt in samtliga bussar. Väglaget var för halt och köerna oändliga. T som var klar före mig i morse hann med en buss men fastnade sedan i köerna. 3 timmar tog det honom att komma fram till jobbet. Och väl där gick det inte att ta sig hem igen. Så han får sova hos svärmor i Sollentuna i natt. Själv jobbade jag hemifrån men missar NK bokhandels franska afton som jag var inbjuden till. Otroligt tråkigt.
Jag gick ut en sväng idag för att vädra huvudet. Så vitt och så vackert, inte alls slaskigt som det blir i stan. Snön var förstås det allmänna samtalsämne. På fiken satt pendlare som inte kommit iväg till sina jobb och suckade. Men inte över vädret så mycket som över det amerikanska presidentvalet. Som vanns av Trump den förfärlige.
Det blåser kalla vindar över stora delar av världen just nu. Jag tröstar mig med några vinterbilder från dagens promenad.

3 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Jag blir på riktigt jätteglad av dina bilder från Norrtälje. Det är som att vara "hemma" igen!

Kristina W sa...

Vintern är så vacker. Jag dricker te och tröstar mig med att lyssna på Solviken, där vet jag i alla fall att allting ordnar sig till slut. Vi får hoppas att det gör det i resten av världen också - på något sätt.

Annika Estassy sa...

Maria - vi älskar din stad! Och människorna som befolkar den.
Kristina - att Solviken ger tröst är nog det finaste någon sagt om min bok. Tack!