lördag 19 november 2016

Playhouse teater

Tala är Silver
Jag skriver intensivt just nu, dvs så fort jag får en stund över. Men ibland måste man göra annat - jag måste det i varje fall. Så ikväll gick vi på teater, T och jag, och nyttjade presentkortet vi fick i present i julas. Till Playhouse Teater på Drottninggatan i Stockholm. Vilken liten pärla det var! Smakfullt inrett, jättegod mat (en middag ingick i presenten), otvungen stämning och mycket trevlig personal.
Pjäsen vi såg - Tala är silver - var kul och spelades av en gäng superduktiga skådespelare. Det kändes inte alls "spelat" som det ofta kan göra på teater, kanske pga av det mer intima formatet. På samma adress låg en gång anrika Reginateatern. I september 2015 öppnade istället Playhouse Teater portarna, efter 9 månaders ombyggnation och renoveringar: ny scen, salong, kök och teaterbistro i skön förening.

"En föreställning på Playhouse är alltid en ny pjäs, en berättelse som inte tidigare visats i Sverige: aktuell, engagerande och inspirerande. Ibland är pjäsen så färsk att den inte haft premiär i hemlandet. Pjäserna och dramatikerna är prisbelönta och spelas på New Yorks mest renommerade teatrar, exempelvis Playwrights Horizons, Manhattan Theater Club och Roundabout Theater Company.
I New York är det storleken på teatersalongen som avgör huruvida en teater får kalla sig Broadwayteater - inte läget. En Broadwayteater måste rymma minst 500 personer, en Off-Broadwayteater mellan 100 och 499 personer, medan mindre salonger är att betrakta som Off-off-Broadway. Följaktligen kan Playhouse Teater kalla sig för en Off-Broadwayteater på Drottninggatan i Stockholm!"

1 kommentar:

Kristina W sa...

Men vad mysigt det såg ut! :) Kanske blir ett besök i vinter.