lördag 10 december 2016

Fjorton dagar kvar till julafton

Det otroliga har hänt - att jag sovit en hel natt i ett sträck. Sju timmar på raken. Jag minns inte när det hände senast, det vanliga denna höst har varit att jag sovit tre timmar, varit vaken i två, sedan sovit två timmar till och känt mig som en urvriden trasa större delen av dagen. Kanske är det för att jag har koll på läget just nu. Manus 4 fortskrider som det ska och blir dessutom bra (vissa delar berör mig till tårar), verksamhetsplan, budget och prognoser är på plats, styrelsemötet nästa vecka under kontroll, nästa termins studieprogram färdigkorrad och snart på väg till tryck, några mindre trevliga samtal avklarade och eftersom vi åker till barnen i Linköping i jul känner jag inte av någon julstress heller.

Ikväll bjuder vi T:s dotter med sambo, de bor också i Norrtälje, på restaurangmiddag. Vädret då? Milt och jättegrått. Ingen snö kvar alls. Men oavsett färgen på himlen är Norrtälje en underbar liten stad och Roslagen vackert. Idag ska jag välja en röd sjal till kappan, köpa hyacinter och hämta mina tomtar från förrådet.

Exakt fjorton dagar kvar till julafton och jag har landat, befinner mig exakt där jag vill vara just nu.

Inga kommentarer: