onsdag 28 december 2016

Redigerar

T har som den första i världen läst hela Manus 4 i ett svep. Eftersom han är en synnerligen sur och grinig läsare som inte bryr sig om sådana futiliteter som att stryka mig medhårs, vet jag aldrig om det blir hiss eller diss. Det blev hiss. Puh!
Idag (jag har semester denna vecka och delar av nästa) satte jag igång med att grovredigera manuset. Det innebär att se över eventuella logiska luckor, stryka onödiga meningar och tajta till berättelsen.
Avtalet med Norstedts är påskrivet och stoppat på lådan - deadline för manuslämning satt till den 9 januari.
Hörs vi inte innan dess vet ni varför ...
Vindstilla för första gången på flera dygn. Solen orkar inte masa sig upp över trätopparna
och en tunn isskorpa har lagt sig över sundet. Vi tar långa promenader, pysslar (T), läser och redigerar (jag). 

Inga kommentarer: