söndag 11 december 2016

Tredje advent

Efter en god, lång och trevlig middag igår på en fullsatt restaurang, promenerade T och jag hem i det lätta snöfallet, medan ungdomarna fortsatte till bowlinghallen för att träffa vänner. Vi upptäckte att det öppnat ett crêperie i stan - det måste vi testa snart.

Jag köpte en fin julgrupp i går, en med hyacinter eftersom jag älskar doften, och frågade om den skulle hålla fram till jul. Den snälla kvinnan i blomsterbutiken erbjöd sig att byta ut hyacinterna medan vi handlade julklappar.
"Ni får blommorna jag bytte ut", sa expediten när vi kom tillbaka och visade mig kassen. "Så slipper ni vänta på väldoften tills de nya slagit ut."
Jag blir så glad över denna vänlighet som vi möter överallt i Norrtälje. Hyacinterna fick en egen liten kruka med mossa i och nu doftar det jul i hela vardagsrummet.

Inga kommentarer: