tisdag 7 februari 2017

Redigeringsdags

Den 1 maj ska Manus 4 tillbaka till förläggaren, då ska jag vara klar med den första redigeringsomgången. Det kan tyckas som en evighet dit men med heltidsjobb och omorganisation på schemat går tiden fort kan jag lova. Vi har dessutom fått besked om att lillhuset i Frankrike är inflyttningsklart till påsk så vi åker dit för att göra det i ordning inför sommaren.

Jag har grunnat några dagar på de kompletteringar som förlaget föreslagit och har en någorlunda klar bild av vad jag behöver ta tag i. En huvudperson ska bli tydligare och några bikaraktärer få en mer framträdande roll, scener skrivas till, liksom fler dialoger. Det låter som ett enkelt jobb men varje liten förändring får stora konsekvenser och kan skapa logiska luckor om jag inte är uppmärksam. Det är som ett sånt där skjutpussel eller vad det heter - varje gång som en bit flyttas rubbas helhetsbilden. Med andra ord gäller det att gå varsamt fram. Jag kan förstås välja att inte ändra på någonting men det vore oklokt. De förändringar som förläggaren och jag diskuterade låg nämligen helt i linje med sånt jag själv kommit fram till.
Manus 4 har fått vila i snart 4 veckor och det är dags att ta itu med det igen. Det ska bli riktigt roligt att återse Leyla, Agnes och alla de andra!