onsdag 22 februari 2017

Vuxna barn

Jag blickar ut genom köksfönstret. Det snöar ymnigt i Norrtälje denna onsdag, februaris sista. Helst skulle jag stanna inomhus hela dagen - jag jobbar hemifrån idag - men jag måste strax palla mig iväg till polisstationen för att hämta mitt nya pass. Den 9 april åker vi ner till Cerbère och våren har kommit till vår lilla by. Sydlig vind, 18 grader varmt och sol. Att gå in på Meteo France och kolla vädret är inget annat än självplågeri.

Igår kväll åt jag födelsedagsmiddag med sonen. 31 år fyllde han. En vuxen man. Obegripligt. Samtidigt ser jag fortfarande barnet i honom och min beskyddarinstinkt är lika stark nu som då. Både han och hans syster följer med ner till Frankrike i sommar för att fira min pappa som fyller 80 år. Sist pappa och jag sågs, förra sommaren, sa han att han inte kunde begripa att han hade en så vuxen dotter. Jag undrar om han ser flickan jag en gång var när han tittar på mig?

Inga kommentarer: