onsdag 1 mars 2017

Mars!Lite vår var det allt i luften när jag tog en långpromenad på lunchen idag. Helgens snöfall har i stort sett smält bort och jag slapp halka fram på isiga stigar. Även om jag tycker att denna vinter gått fort så längtar jag efter våren. Framför allt efter ljuset. Mina batterier behöver laddas med ny energi känner jag.
Igår kväll var det årsmöte för Sandrews vänner, vänföreningen för oss som en gång jobbade på det anrika företaget. En kväll full av skratt och glada minnen. Att inte Sandrews finns kvar är för sorgligt.  Först försvann teatrarna, sedan biograferna och till slut filmdistributionen. Trots att jag var med om hela processen med att sälja av biograferna, skedde det med tungt hjärta. Jag har fortfarande svårt att förstå hur en bit svensk film- och teaterhistoria kunde demonteras på det viset. Vanligtvis är jag inte särskilt sentimental av mig men Sandrews kommer alltid att ha en särskild plats i mitt hjärta.
Fantastiska Meta Velander var inbjuden för att berätta om sin karriär. 87 år gammal är hon still going strong. Sån vill jag också bli!

Inga kommentarer: