söndag 19 mars 2017

Vårkänning och redigering

Utomhusfika på altanen för första gången i år, omgiven av kvittrande småfåglar. Isen ligger kvar på sundet men hasseln blommar, koltrasten sjunger och T såg den första sädesärlan. Våren –  varje år samma under.

Redigeringen av Manus 4 fortsätter. Jag drar av, fyller på och formulerar om. Tar god tid på mig och känner tillförsikt. Det här blir bra. Riktigt bra.

På kalorijaktsfronten går det också bra. Minus två kilo på två veckor – tack så mycket. Jag hoppas kunna bli av med tre kilo till innan sommaren. Sedan är jag nöjd. Jag vill absolut inte förvandlas till en benget, bara få tillbaka mitt midjemått.
Det är första gången någonsin som jag jobbar på att bli av med kilon. Att äta bra men reglerat tycks vara min modell. Det innebär att om jag mumsar i mig en söndagsfrukost med ägg, bacon, turkisk yoghurt, bär, müsli och nötter (vilket jag gjorde idag), ser jag till att kompenserar det med en härlig powerwalk på 7 km och en lättare lunch. Tack vare promenaden kan jag även lyxa till med en ruta choklad och en frömacka med ost på till eftermiddagsfikat. Till middag blev det en portion hemmagjord fisk- och grönsakssoppa spetsad med syrad grädde, en frömacka, en liten bit ost och ett halvt äpple. Kakor och efterrätter hoppar jag över helt och hållet just nu.

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Jag kan berätta att man måste låta bli kakor och desserter RESTEN AV LIVET om man vill hålla vikten stabil.

Annika Estassy sa...

Orättvist!