torsdag 20 april 2017

Ska ni flytta? Igen?

Vi var och tittade på vår nya lägenhet idag. Den som håller på att byggas tvärs över gatan och som vi köpte i november 2015. I sommar är den inflyttningsklar.
I morgon kommer en fotograf till lägenheten vi bor i just nu för att ta bilder – det är snart dags att sälja den.

Det är inte lätt att hänga med i svängarna när det gäller våra bostadsaffärer så jag tar det från början:
I många år bodde och trivdes vi i Gamla Filmstaden i Råsunda men för att ha råd att bygga i Frankrike var vi tvungna att frigöra kapital. Så vi sålde vår härliga lägenhet och flyttade till en hyresrätt i Norra Djurgårdsstaden.

Även om det var fantastiskt att ha gångavstånd till Stureplan, trivdes vi inte. Dessutom var hyran löjligt hög. Vi bestämde oss därför för att flytta till Norrtälje istället. Billigare, gulligare och lugnare, nära till stugan på Vätö och bra pendlingsmöjligheter till våra jobb i Stockholm och Sundbyberg. Varför hade vi inte tänkt på det tidigare?

Vi tittade på olika lägenheter i Norrtälje och föll för en som inte var byggd ännu. Vi gillar uppenbarligen nybyggen ... Eftersom vi inte hade lust att bo kvar i Norra Djurgårdsstaden i väntan på att få flytta in, köpte vi en övergångsbostad (att pendla från stugan till Stockholm skulle ha varit för jobbigt), även den i Norrtälje, en charmig femtiotalslägenhet tvärs över gatan som vi flyttade in i för ett år sedan.
Vi har fått frågan varför vi inte lika gärna bor kvar i den istället för att flytta igen men vi gillar som sagt nytt. Och hiss. Och öppen planlösning.

I augusti är det alltså dags för tredje flytten på lika många år. Men sen får det faktiskt räcka för ett tag.