fredag 2 juni 2017

Juni

Fredag igen och redan juni. Åhå ja ja, vad tiden går. Eller snarare vad tiden springer. Vi har tagit tidig semester i år, T och jag, eftersom min pappa ska ha ett stort 80-års kalas i Aurillac den 1 juli. Inte för att det är där han hör hemma (han bor i Montpellier) utan för att en stor del av släkten håller till i Auvergne där staden ligger. Vi blir många på kalaset som varar i dagarna två, ett femtiotal släktingar som det verkar. Det ska bli galet kul att få träffa mina kusiner – det är nog drygt 30 år sedan sist.
Just nu längtar jag efter sommarvärme. I morse klädde jag på mig strumpbyxor och höstkappa för att inte frysa ben och rumpa av mig. Kändes inte bra. Samtidigt är årstiden fantastiskt vacker. Att kliva upp klockan fem är ingen uppoffring när morgonpromenaden är så här vacker.

Jag sov inte mer än ett par timmar i natt. Fråga mig inte varför – jag har själv slutat att ställa mig frågan. Kanske borde jag testa att äta östrogen men helst inte. Menopausen är ju någonting helt naturligt – varför då mixtra med hormoner? Jag erkänner att jag nog är onödigt ängslig när det kommer till hormoner. Massor av kvinnor lindrar sina besvär med just östrogen. Varför inte jag? Vet inte. Gillar inte tanken bara.

Inga kommentarer: