söndag 4 juni 2017

Linneas lada

En gång i tiden fanns det åtminstone två fina plantskolor i Norrtälje. Sedan flyttade Blomsterlandet in och plantskolorna lade ner verksamheten. En jättetråkig utveckling för en trädgårdsnörd som jag. Som tur är finns Linneas lada, ett härligt ställe på Vätö som säljer lite allt möjligt, bland annat växter, och har öppet när vi andra är lediga. Dagens besök resulterade i en damascenerros (Svea), vit höstanemon, brittsommaraster (Axel Tallner), vit axveronika (Snow Pearl), praktröllika (Conoration Gold), röd solhatt (Magnus), kungsnäva, alunrot (Obsidian) och kantnepeta (Blue Wonder).
Så fort jag druckit upp mitt te ska jag ge mig ut och plantera. Egentligen orkar jag inte, jobbade på tomten halva dagen i går och har träningsvärk överallt, men det ska regna i natt och är det något som nyplanterade växter gillar så är det regn. Alltså är det bara att dra på sig gummistövlarna och pallra sig ut.

Inga kommentarer: