onsdag 18 oktober 2017

Våra hus

Huset, eller snarare husen, ser stora ut på bilden men sanningen är att gästhuset, som vi kallar för Lilla huset på kullen, bara är 39 kvm stort (2 rum på 2 plan) och det större huset 74 kvm (3 rok på 2 plan). Utöver boytan finns ett stort garage, terrasser på en sammanlagd yta av 80 kvm och en balkong som är 11 kvm.

Där jordmassorna är ska ett annat hus byggas. Alldeles intill alltså, med en utomhustrappa emellan. Därav att vi inte fick ha fönster på gavlarna. Den som bygger äger byggfirman som gjorde våra hus och han kopierar våra ritningar rakt av. Det kan bli fint faktiskt. Jag gillar byhuskänslan som kommer att bli.
 
Här bor vi så länge! Jag längtar efter att kunna ha krukor och växter och pergola, att få upp utebelysning och stuprännor och att väggarna ska putsas och ... Utrymmet under poolen har fått en järndörr i samma mörkgrå ton som räckena. Färgen är lustig, den skiftar med vädret.
Den nylagda trappan upp från gatan till det stora huset. Många trappor är det – ingen bostad för den som är rörelsehindrad.

Inga kommentarer: