fredag 3 november 2017

Ledig Allhelgonaafton. Nästan.

Som chef är man aldrig riktigt ledig. Ansvaret försvinner inte bara för att man tar ut en semesterdag. Om något inträffar – vilket det gjorde idag när jag skulle vara just ledig – kan jag inte skjuta ifrån mig problemet. Jag måste se till att hitta en lösning.
Nåväl.
Vilken vacker fredag vi haft! Knallblå himmel och inga moln. Full fart i stan. Det märks att Norrtälje är Roslagens huvudstad.
Jag har städat, varit till kyrkogården och tänt ett ljus i minneslunden. Tänkt på mamma och känt tårarna bränna bakom ögonlocken. Promenerat, städat, handlat och ätit lunch med T som jobbade hemifrån. På sätt och vis gjorde jag det också -– manusläsning pågår. Men det är ett kärt arbete. När det gäller mitt författarskap har jag ingenting emot att aldrig vara ledig.

Inga kommentarer: