söndag 3 december 2017

Första advent

I kväll ska Gröna fingrar sökes tillbaka till Elin, min redaktör, och i och med det är vi klara med den långa redigeringsprocessen. Återstår ett par vändor korrekturläsning men här tar förlaget hjälp av en extern korrekturläsare vilket är helt nödvändigt – jag har läst igenom min text så många gånger vid det laget att jag inte längre ser eventuella fel.

Utomhus är det fuktiga nyanser av grått och brunt som gäller. Ingen gnistrande första advent alltså men ändå fint. Vilsamt och kravlöst. Jag vaknade tidigt och hann redigera ett par timmar innan vi strosade bort till Åtellet för att äta en rejäl frukost. Efteråt tog vi en långpromenad för att bränna kalorierna vi precis stoppat i oss. Balans – det är hemligheten bakom det mesta som har med välmående att göra. Jämvikt.

Halva söndagen har redan gått och jag har fortfarande ett författarsamtal att förbereda, PR texter att skriva och golv att dammsuga. Bäst att sätta igång för ikväll vill jag inte göra annat än sitta i min fåtölj, dricka glögg och lyssna när Nat King Cole sjunger om kärlek.


Inga kommentarer: