söndag 17 december 2017

Tredje advent

Tidig frukost, tredje ljuset tänt, hyacintdoft och mjuk julmusik i högtalarna. Friden är fullständig.
På dagens schema står bara en sak: hundmässan i Älvsjö. För att hälsa på uppfödare av irländsk terrier och för att kolla agilitytävlingar.
Jag har längtat efter hund så länge och det är snart dags att råda bot på den längtan. Men hund, åtminstone irländsk terrier, är inget man bara skaffar sig. Kötiden är lång, ett år som det verkar. Jag skulle inte ha någonting emot att köpa en vuxen hund – valpar kan vara rätt så jobbiga – men det finns inga. Den som en gång skaffat en irländsk terrier verkar inte ångra sig.

2 kommentarer:

Ebba Range sa...

Åh - Irländsk terrier är ju sååå fina. Vi har en sådan i kvarteret här - jag, har följt hanen sedan han var en liten plutt-valp. Nu för tiden trippar han lugnt o fint längs pendeltågsperrongen - där jag jobbar.
Roligt att ni funderar på en Irländare :)

Annika Estassy sa...

Tills för 2 år sedan visste jag inte ens att rasen existerade! Jag tror att den kommer att passa oss perfekt.