måndag 1 januari 2018

En grå första dag

Nyårskonsert från Wien och jag har traditionsenligt bänkat mig framför teven. Ett fint sätt att inleda det nya året. Jag är särskilt förtjust i balettpartierna, blir alltid så märkligt berörd av dem. Som liten dansade jag jämt och min största dröm var att bli ballerina på Parisoperan. Jag tränade balett i sex år och slutade när mina föräldrar skilde sig och vi flyttade med mamma till Sverige. I Ljusdal fanns ingen balettskola. Så jag lärde mig foxtrott, bugg och gammeldans istället och från att jag var 16 år åkte jag på dans så ofta som jag hade råd med. Det var på en dansbana i Hälsingland som jag 17 år gammal träffade mina barns far. 24 år varade det förhållandet.

I morse åkte vi till Vätö för att titta till stugan. Varmt och torrt inne, fuktigt och grått ute. Detta märkliga väder som bara fortsätter.
Dykarklubben i Cerbère var ute och dök igår och rapporterade på Facebook om sol, 13 grader i vattnet och över 20 i luften. Men så ligger Cerbère 2.200 km (fågelvägen) söder om Norrtälje.

Inga kommentarer: