söndag 28 januari 2018

Rensar bokhyllan

Vi rensar och städar vidare ... Det låter förmodligen konstigt men jag gillar att göra i ordning stugan inför visningarna i mars. Kanske för att vi inte behöver leva i stöket den här gången. Eller för att alla minnen som rensningen väcker är så ljusa. Utan undantag. Vi minns samtidigt som vi tar avsked. 
Men vi talar också om framtiden, om livet efter Vätö. Om vårt franska hus. Vemod, sorg, kärlek och glädje, alla känslor på en och samma gång. 
Fast tänk om ingen vill ha stugan, vad gör vi då? Behåller den så klart och väntar med Frankrike.

Idag har jag slängt bort en massa böcker. För inte alls länge sen fick jag ångest bara av tanken på att kasta böcker men nu behåller jag endast dem som jag kan tänka mig att läsa om. Pocketböcker sparar jag överhuvudtaget inte på. Finns det något tristare än gulnade och dammiga pocketböcker?

Inga kommentarer: