torsdag 25 januari 2018

Sol och vårkänslor

Sex plusgrader och sol och vårkänslorna riktigt spritter i kroppen. Vintern tillhör inte i det jag gillar bäst med Sverige. Visst kan jag tycka att det är härligt med de där perfekta vinterdagarna som vi bjuds på ibland men årstiden är alldeles för lång och mörk för att jag ska trivas. Jag är med i en Facebookgrupp som en entusiast i vår lilla franska by skapat, och jag suckar ofta längtansfullt när jag ser bilderna som läggs ut. Nåväl, snart är januari över och sedan är det februari och mars och påsk. Nio måndagar kvar innan jag lämnar en trygg anställning för att istället bli författare på heltid. Galet men jag ångrar mig inte.

Idag jobbar jag hemifrån – därav bilden – och jag har precis slängt i mig en paj till lunch. Jag ska strax gå ut en sväng. Det blåser friskt och lungorna behöver vädras inför kvällens körövning.
Körövning som i att sjunga. Inte som i att köra bil.
Samma stavning men olika uttal.
Svenskan är ett konstigt språk. Franskan är mycket lättare.
Skojar bara. Franska är ett skitsvårt språk. Massor med regler och ännu fler undantag.

Inga kommentarer: