söndag 18 februari 2018

Snöig söndag.

Jag minns inte när jag var på en högmässa senast men minst tio år var det nog. Idag var det dags igen – kören skulle sjunga. Det var förvånansvärt mycket folk i kyrkan och många som tog nattvarden. Själv är jag inte troende utan sällar mig till agnostikerna. Prästen höll en bra, bitvis humoristisk och – faktiskt – självkritisk predikan om att ha ett öppet hjärta och göra gott. Han passade även på att ge underhållningsvåld en känga. Kändes överlag mer som ett kåseri än en predikan. Intressant utveckling ...

Därefter sammanstrålade jag med T för en fika på stan följt av en timmes promenad i yrande snö. Nu sitter jag hemma vid köksbordet med en slät kopp te, trött i benen men nöjd över att äntligen ha kommit igång med våra långpromenader igen. Det har varit ont om den varan i vinter vilket gjort mig rastlös. 

Återstår att få undan högen med stryktvätt innan jag med gott samvete kan sjunka ner i soffan med En äkta man av Dennis Lehane. I morgon är det vardag igen. Sex måndagar kvar innan det är dags att tacka för mig. Jag kan knappt bärga mig.

Inga kommentarer: