måndag 30 april 2018

Stillsamt Valborgsmässofirande

Snart är april slut och meningen är att sköna maj ska ta vid. I morgon alltså. Well, jag kan meddela att det är svinkallt och grått ute. Men gatorna sopas för fullt och det råder febril aktivitet på stan. Har man bott i Norrtälje ett tag lär man sig snart att skilja på vilka som är Norrtäljebor, sommargäster och besökare från grannorterna. En härlig mix av människor. Mångfald är så mycket roligare än det motsatta. Jag minns hur dåligt jag trivdes i Norra Djurgårdsstaden bland annat just för att där saknades mångfalden.

Dagens långpromenad är avklarad, den enorma strykhögen borta, sängkläderna tvättade, räkningarna betalade och jag har även hunnit jobbat ett par timmar med mitt manus.
Ska nu ägna resten av eftermiddagen åt att läsa innan vi promenerar bort till Ett glas för att äta en tidig middag. Det blir ett stillsamt Valborgsmässofirande, precis som vi gillar det.

Inga kommentarer: